آموزش پردازش تصویر با LabVIEW | الکتروپل
آموزش پردازش تصویر با LabVIEW | الکتروپل
امروزه با پیشرفت تکنولوژی پردازش تصویر در تمامی صنایع و حتی زندگی روزمره ما جایگاه ویژه ای پیدا کرده است و دیگر کمتر کسی را می توان یافت که کاربرد و اثرات پردازش تصویر را در زندگی شخصی خویش ندیده و لمس نکرده باشد.
علم پردازش تصویر در چند دهه اخیر از هر دو جنبه نظری و عملی پیشرفت های چشمگیری داشته است. سرعت این پیشرفت به اندازه ای بوده است که هم اکنون، به راحتی می توان رد پای پردازش تصویر را در بسیاری از علوم و صنایع مشاهده نمود. بعضی از این کاربردها آنچنان به پردازش تصویر وابسته هستند که بدون آن،اساساً قابل استفاده نمی باشند.
در زیر پروژههایی که در زمینه پردازش تصاویر پیاده سازی شدهاست، توضیح داده میشود. این پروژهها با استفاده از پردازش تصویر، شمارش و اندازه گیری اشیا، تشخیص عیوب، تشخیص ترک، تشخیص رنگ، دسته بندی اشیا و عملیات بیشمار دیگری را انجام میدهند:
کاربرد پردازش تصویر در صنعت :
کمتر کارخانه پیشرفته ای وجود دارد که بخشی از خط تولید آن توسط برنامه های هوشمند بینایی ماشین کنترل نشود.خطای بسیار کم، سرعت زیاد، هزینه نگهداری بسیار پایین، عدم نیاز به حضور اپراتور ۲۴ ساعته و خیلی مزایای دیگر باعث شده که صنایع و کارخانه ها به سرعت به سمت پردازش تصویر و بینایی ماشین روی بیاورند.
دستگاهی ساخته شده که قادر است بطری های خالی را از بطری هایی که نیاز به پرشدن مجدد دارند، تشخیص دهد و آنها را به صورت اتوماتیک به بسته بندی بفرستد و بطری های نیمه خالی و خالی را که نیاز به پر شدن مجدد دارند را دوباره به خط تولید باز گرداند.
بکارگیری کنترل خودکار و اتوماسیون روزبه روز گسترده تر شده و رویکردهای جدید با بهره گیری از تکنولوژیهای نو امکان رقابت در تولید را فراهم میسازد. لازمه افزایش کیفیت و کمیت یک محصول، استفاده از ماشین آلات پیشرفته و اتوماتیک میباشد. ماشین آلاتی که بیشتر مراحل کاری آنها به طور خودکار صورت گرفته و اتکای آن به عوامل انسانی کمتر باشد. امروزه استفاده از تکنولوژی ماشین بینایی و تکنیکهای پردازش تصویر کاربرد گستردهای در صنعت پیدا کردهاست و کاربرد آن بویژه در کنترل کیفیت محصولات تولیدی، هدایت روبات و مکانیزمهای خود هدایت شونده روز به روز گسترده تر میشود.
کاربرد پردازش تصویر در هواشناسی :
از آنجایی که در علم هواشناسی تشخیص و پیش بینی آب و هوا اکثراً از طریق تصاویرهوایی و ماهواره ای انجام می گیرد، پردازش تصویر در هواشناسی کاربرد زیادی دارد و دقت و سرعت پیش بینی آب و هوا و طوفان ها را بسیار بالا می برد. جبهه های پرفشار، کم فشار، گردبادها و گرداب های بوجود آمده در سطح کره زمین را می توان مشاهده کرد.
از سیستم های امنیتی دیگر می توان سیستم تشخیص اثر انگشت با پردازش تصویر را نام برد.
امروزه استفاده از سیستم های بیولوژیک علاوه بر کاربردهای جرم شناسی ,در خدمات شهروندی دولتی نیز بسیار متداول شده است.در سیستم های بیومتریک ازویژگیهای حیاتی ورفتاری افراد به منظور تشخیص هویت آنان استفاده میشود که با تکنولوژی پردازش تصویر این امر سهولت یافته است.
ویژگی های حیاتی و رفتاری متعدی به منظور استفاده در سیستم های تشـخیص هویت مبتنی بر بیومتریک ارائه شده است.سیستمهای بیومتریک براثرانگشت از خصوصیات مهمی نظیر امنیت بالا ,ارزان بودن ادوات اخذ اثرانگشت ,کوچک بودن ونیـز سهولت کار با آنها برخوردار هستند.این خصـوصیات سـبب شـده تـا سیستم های تشخیص هویت مبتنی براثرانگـشت , نسبت بـه سـایر سیـستـم هـای تـشـخیص هویت , بیشـتر مورد استـفاده قرار گـیرند.درحالـت کلی سـیسـتم های بیومتریک به دو روش تایید یا شناسایی , عمل تشخیص هویت را انجام یدهند.
کد امنیتی دیگری که همیشه همراه انسان حمل می شود، چشم انسان است. دانشمندان ثابت کرده اند که پترن های (Pattern) موجود در مردمک چشم هر انسان منحصر به فرد است و هیچ دو فردی در دنیا وجود ندارند که پترن هایی که در مردمک چشم آنها وجود دارد دقیقاً مثل هم باشد. از همین روش برای شناخت افراد و سیستم های امنیتی استفاده می شود.
در کل این خواص بیومتریک در انسان بسیار زیاد است. عرض و طول صورت، فاصله بین انگشتان دست، طول و عرض انگشت ها، فاصله ی بندها از یکدیگر و حتی خط های کشیده شده کف دست و هزاران خاصیت دیگر، تماماً خصوصیاتی هستند که برای انسان ها منحصر به فرد هستند.دوربین هایی وجود دارند که به صورت دید در شب، قادر هستند چیزهایی را که ما نمی بینیم، ببینند و پردازش کنند.
اسلحه های خودکاری ساخته شده اند که به صورت اتوماتیک و دقیق نشانه گیری می کنند.
پردازش تصویر همینطور با پردازش تصاویر گرفته شده از فاصله های دور هم می تواند در علوم نظامی و امنیتی کمک کند.به عنوان مثال دوربینی قادر است با سرعت بسیار زیاد یک توپ را دنبال کند.این مسئله کاربرد بسیار زیادی در مسائل نظامی دارد.
کاربرد پردازش تصویر در مصارف نظامی و امنیتی :
پردازش تصویر بخصوص بینایی هوشمند، کاربردهای بسیاری را در علوم نظامی و امنیتی دارند و این کاربرد برای دولت اکثر کشورها بسیار مهم است. به عنوان مثال موشک هدایت شونده خودکاری وجود دارد که می تواند روی در یک ساختمان قفل کند و حتی می تواند به درز بین در و دیوار آن ساختمان که حساس ترین جای ساختمان است به راحتی نفوذ کند. این موشک به صورت اتوماتیک این قسمت را شناسایی کرده و به سمت آن حمله می کند.
یکی دیگر از کاربردهای پردازش تصویر که کاملاً در زندگی ما مشهود است. دوربین هایی که به صورت اتوماتیک از ماشین هایی که تخلف رانندگی انجام می دهند عکس برداری می کند و از روی تشخیص پلاک خودرو می تواند مشخصات خودروی متخلف را از دیتابیس مربوطه استخراج نماید.
تکنولوژی پردازش تصویر تشخیص پلاک خودرو برای درب ورودی پارکینگ های عمومی و خصوصی و سازمان های خاص نیز مورد استفاده قرار گرفته است و با تلفیق شدن تکنولوژی پردازش تصویر و کنترل تردد RFID این تکنولوژی توسعه خیلی خوبی پیدا کرده است.
کاربرد پردازش تصویر در پزشکی :
محققان در دانشگاه واندربیلت (Vanderbilt) در حال توسعه یک سیستم رباتیک هستند که با استفاده تکنولوژی تصویربرداری پزشکی به مغز نفوذ با حداقل آسیب لخته های خونی کشنده را حذف کنند.CT اسکن محل یک لخته خون را تعیین می کند و لوله های تو در تو که با استفاده از تصویربرداری CT برای رسیدن به لخته راهنمایی می شوند.ربات حرکت می کند، می چرخد، تا لوله ها به محل لخته برسند آنگاه یک پمپ مکش اقدام به حذف لخته خون می کند. تیم واندربیلت گزارش میزان موفقیت ۹۲٪ هنگام استفاده از لخته خون شبیه سازی شده در مدل در مطالعات امکان سنجی را گزارش کرده اند.
یکی از قدرتمند ترین نرم افزار هایی که در پردازش تصویر می توان از آن استفاده کرد نرم افزار LabVIEW ( لب ویو ) است.
شرکت National Instrument برای انجام پردازش تصویر با نرم افزار LabVIEW ( لب ویو) یک Toolkit ارائه داده که با استفاده از آن تمامی عملیات اصلی پردازش تصویر را که به شرح زیر است می توان انجام داد:
یکی از کاربردهای پردازش تصویر که با این انیمیشن زیبا برای ردیابی و بسته بندی محصولات به تصویر کشیده شده است را در فیلم زیر مشاهده کنید ( حتما ببینید )
مشخصات دوره آموزش پردازش تصویر با LabVIEW :
تصاویری از دوره آموزش پردازش تصویر با LabVIEW:
طی اقدامات صورت گرفته و قرارداد فی مابین شرکت هوش افزار نوین پیشرو ( الکتروپل ) و آرم سرت برای شرکت کنندگان در تمامی دورههای آموزشی شرکت الکتروپل گواهینامه معتبر بین المللی Audiso از جمهوری چک صادر میگردد.
چرا در دوره های آموزشی شرکت الکتروپل شرکت کنید؟
برای دیدن رزومه مدرس بر روی عکس زیر کلیک کنید.
آیا می خواهید در دوره آموزش پردازش تصویر با LabVIEW جای خود را رزرو کنید؟
لطفا فرم زیر را با دقت پر نموده و برای ما ارسال نمایید
مشاوره تلفنی قبل از دوره :
درصورت داشتن هرگونه سوال و یا نیاز به مشاوره تلفنی قبل از شرکت در دوره می توانید از طریق شماره تلفن های شرکت آقای دکتر علی فراهانی تماس حاصل فرمایید.